Valérie Zawadská

 
 
 
Valérie Zawadská (48): Role se učím třeba i v tramvaji.
(časopis Katka č. 28, 3.7. - 9.7. 2007)
 
 
 
 
 
Klikni pro větší obrázek v novém okně.

Valérie je ranní ptáče. Sešli jsme se v devět hodin. Dorazila včas a s dobrou náladou. Devátá jí prý vyhovuje – rána už stihla nejen navařit, ale také sbalit věci na chalupu...

 
 
Jste samá práce. Dabujete, hrajete v seriálu Velmi křehké vztahy. To už snad víc stíhat nemůžete...
Musím. Vedle toho, co jste vyjmenovali, ještě hraji ve třech pražských divadlech a s některými inscenacemi jezdíme také po zájezdech. Tento týden jsem dostala nabídku z mosteckého divadla. Na podzim tam budou
 
  dělat muzikál Sugar a já bych měla hrát Sladkou Sue. Přiznávám se, že se trochu bojím, protože jsem naposledy zpívala před patnácti lety. Ale asi proto mě ta nabídka dráždí a zajímá.  
     
     
  Co vás z toho všeho baví nejvíc?
Divadlo, protože hraji ve čtyřech krásných inscenacích ve společnosti kolegů, se kterými mi je dobře a kterých si moc vážím. Třeba si užívám představení Zkrocení aneb Shakespeare to psal pro mladší, protože je to o nás, tedy o komediantech, jak krotíme své vášně v divadle i v soukromí.


Jak zvládáte popularitu?
Na to se nedá odpovědět nic jiného než: Všechna sláva polní tráva.


Není vám ta “sláva” někdy na obtíž?
Nedělá mi problém, když mě lidé na ulici osloví. Nikdy jsem se naštěstí nesetkala s nějakou nepříjemnou reakcí. Někteří kolegové si třeba stěžují na to, jak je hrozné, když jim nějaký podnapilý host objedná v baru pití a oni to „musejí“ vypít. Vždyť je tak jednoduché odmítnout!

 
     
     
 
Co považujete za svůj největší pracovní úspěch?
Velmi doufám, že ten mě ještě čeká!


Jak při svém pracovním vytížení zvládáte domácnost?
Tak jako každá ženská. Někdy těžko, někdy se mi nechce, ale musím.


Kterou domácí práci nesnášíte?
Utírání prachu a luxování. Nevadí mi mýt záchod, drbat podlahu nebo stát u žehlicího prkna, ale utírání prachu a luxování opravdu nesnáším.


Jak relaxujete?
Nejraději spím. Také ráda čtu. Jednak tím odpočívám a zároveň se tak připravuji k profesi. Když mě pozvou na veřejné čtení, musím dobře znát text. Se svými kluky ráda chodím na procházky. Raději jdu na tři hodiny ven, než abych doma píglovala.


Jak vypadá váš ideální víkend?
Bez práce, venku s klukama, s knížkou a něco dobrého si uvařit.


A co televize?

Klikni pro větší obrázek v novém okně.

 
  To je docela těžké. Když mám v měsíci třiadvacet zájezdů a několik představení v Praze, tak se na televizi čas hledá těžko. Ale mám ráda detektivky a krimi seriály a také mě zaujal seriál Dr. House. Když jsem byla svobodná, tak jsem občas u televize strávila s dobrým jídlem klidně celý den, ale to si dnes už nemůžu dovolit.  
     
     
  Co třeba u žehlení?
Některé ženy říkají, že jim žehlení rychle uteče, když se při něm koukají na televizi. Já si chci „u prkna“ odpočinout a popřemýšlet, protože jindy na to nemám klid. V tramvaji mi to moc nejde, tam se spíš dokážu učit divadelní text.


Kdy jste si naposledy udělala radost?
Před týdnem jsem byla u zubaře s uštípnutým zubem a za to jsem se musela odměnit. Zašla jsem si ke kadeřnici a koupila jsem si naušnice. Teď se těším na to, jak budu dělat radost svému synovi, který bude brzy slavit dvanácté narozeniny. S mužem pro něj chceme přichystat nějaké překvapení. Snad se nám to povede.


Na co se těšíte do budoucna?
Třeba na to, že zase jednou pojedeme s rodinou k moři. Ale letošní dovolenou budeme mít čistě pracovní. Jsme totiž čerství chalupáři.

 
     
     
 

 
     
     
 
- Pavlína Vočková -  
foto: Tomáš Pánek (4) a ČTK (1)  
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

http://www.valeriezawadska.eu

 

Zavřít okno.

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.