Valérie Zawadská

 
 
 

Valérie Zawadská: Na mase si vždycky pochutnám.

(Nedělní Blesk, 18.března 2007)

 
 
 
 
Klikni pro větší obrázek v novém okně.

Herečka a jedna z našich nejoblíbenějších  dabérek Valérie Zawadská (48) je štíhlá jak proutek, ale jak to dělá, nikdo nechápe. Ráda vaří a ráda jí,  přesně jako Růžena Kudláčková, kterou ztvárňuje v oblíbeném seriálu Velmi křehké vztahy, dříve Rodinná pouta.

 
  Moje nejoblíbenější jídlo
Chutná mi maso, ale mým letitým favoritem je smažené rybí filé s bramborovou kaší.
 
     
  Trapas v kuchyni
Snad ten, když jsem jednou pozměnila recept a vytvořila zcela jiný pokrm, než jsem původně měla v záměru, ale nakonec byl ještě lepší.
 
     
  Držím někdy dietu?
Když se nevejdu do kalhot, tak se pak v jídle trošku krotím. Jím menší porce a hlavně hodně piju. Ale když na mě něco leze, osvědčilo se mi namazat si na chleba sádlo a poklást ho plátky cibule a česneku, dieta nedieta.
 
     
  Jaké byly moje kuchařské začátky
Vařím tak od první třídy, to mě tenkrát táta naučil buřtguláš, když máma byla v lázních. A s oblibou ho vařím dodnes.
 
     
  Exotické jídlo, jaké jsem jedla
Když jsem studovala DAMU, jedla jsem tenkrát poprvé na školním zájezdu špagety se sépiemi a chobotničkami a byla jsem překvapená, jak je to dobré.
 
     
Jak často navštěvuji restaurace
Do restaurací chodíme jen v případě největší nouze, ale chvíle, kdy jsme s divadlem na zájezdových představeních, do toho nepočítám.
 
     
  Co bych nikdy nesnědla
Od dětství nemám ráda rajskou polévku s rýží.
 
     
  Nejsložitější jídlo, které umím
Umím upéct dort, uvařit svíčkovou... jediný problém bývá nedostatek času.
 
     
  Vadí mi mytí nádobí
Ne, myju ho průběžně.
 
     
     
   
  Hvězdný recept  
     
  Vepřové medailonky s olivami
6 vepřových kotlet, 200 g černých vypeckovaných oliv, 250 g kysané smetany, špetka mletého pepře, špetka soli, 2 lžíce sójové omáčky, 500 g mražené zeleninové směsi
Maso naklepeme, osolíme a jednotlivé plátky masa s kostí či bez zprudka opečeme na pánvi s olejem, pak podlijeme trochou vody a podusíme. V misce si připravíme zálivku ze zakysané smetany, sójové omáčky, pepře a pokrájených oliv, jíž hotové maso na talíři přelijeme. Podáváme s jemně podušenou zeleninovou směsí a s opečenými bramborami ve slupce či bez.
 
     
     
     
 
- Věra Keilová -  
Foto Nedělní Blesk - Jindřich Mynařík
 
 
 
 
 
www.blesk.cz
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

http://www.valeriezawadska.eu

 

Zavřít okno.

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.