Valérie Zawadská

 
 
 

Valérie Zawadská: Jsme chytré, ale je nás málo.

(Paní domu 10/2005, 14. září 2005)

 
 
 
 
 
Klikni pro větší obrázek v novém okně.   Její drsný, sexy hlas je nezaměnitelný. Možná proto dostává role potvor nebo žen zocelených životem. Herečka Valérie Zawadská je rázná ženská, která pro upřímné slovo nejde daleko. Je taková i doma?
     
 
Po mamince jste Slovenka, Maďarka a cikánka, po tátovi Slovenka, Polka a Ukrajinka. Jaká povaha z toho vznikla?

V dětství jsme vždycky říkávali: Lidé jsou blbé a pitomé, jsou i chytré, ale je nás málo.

 

Přesto - jsou to poměrně temperamentní národnosti. Cloumají vámi emoce?

Cloumají a pořádně. Hlavně když kluci neposlouchají. Odmala totiž mají typicky mužskou vlastnost – slyší jen to, co chtějí. Když už se na syny hodně rozčílím, tak se mě Roman ptá, co budu dělat, až budou v pubertě.

 

Tak co budete dělat?

O tom radši vůbec nedumám. Až oni budou v pubertě, tak já budu v přechodu. To se nám pak ty hormonální bouře pěkně smíchají.

 

Jak to vypadá, když jste maximálně vytočená?

To pak v sobě slyším a vidím svojí mámu, která skousla spodní ret a jen syčela. A to jsem si myslela, že budu úplně jiná.

 

Byla jste malé zlobidlo?

Jasně! Nejradši jsem si s klukama hrála na indiány. Ale nikdy jsem nebyla Vinnetou nebo Old Shatterhand, vždycky Sam Hawkins. Dokonce jsem ho jednou předváděla na DAMU. “Jestli se nemýlím, hihihi.” Pedagogy to tenkrát dost šokovalo!

 

Vaše Růžena Kudláčková v seriálu Rodinná pouta je taky velmi svérázná. Děti Prchalovy jí říkají Kudlanka Nábožná...

Postava Růženy je úžasná. Scenáristky Jitka a Katka Bártů mě okamžitě dostaly, když jsem hned v první scéně mohla pronést: ”Kdo se bojí, sere v síni.”

 

Je to i vaše krédo?

Může být, ale já mám ještě hezčí: Ukažte mi správný směr, cestu už najdu sama. Uvidíte, jak dokážu být šťastná!

 

Z čeho jste momentálně nejvíc šťastná?

Že mám fungující rodinu a že můžu dělat svoje povolání bez přerušení. To díky tomu, že můj chlap je na takové prodloužené mateřské dovolené. Navíc úžasně vaří.

 

Co mu jde nejlíp?

Svíčková, pečené kuře, guláš, ptáčky.

 

Co kuchtíte vy?

To, co mají rádi kluci. Naštěstí jsou to zatím jednoduché pokrmy. Nejrychlejší jídlo, které umím, je rajská. Knedlík pochopitelně koupím v obchodě, kdo by se s tím taky patlal, že jo? Jindy udělám špagety nebo buřtguláš.

 

Na čem si nejvíc pochutnáte?

Miluju vařenou mrkev, jak ji vařili ve školce. Nevím, čím to je, ale mně se nikdy tak dobrá nepodaří. Můj táta mě naučil jíst chleba s domácím sádlem, posypaný krystalovým cukrem.

 

To si děláte legraci?!

Fakt nedělám. Někdy to zkuste a uvidíte, jak je to dobrý.

 

Prý ráda žehlíte – to nechápu.

Báječně si u toho odpočinu. Nevadí mi praní nebo mytí nádobí. Nakonec i to luxování mám ráda, jelikož se ho většinou chopí muž. Zoufale ale nesnáším čištění dětských bot věčně zamazaných od bahna a utírání prachu. Nedávno mě ale potěšil mladší syn Roman. Sbírám totiž slony a to jsou ve vitríně klasické lapače prachu. Naříkala jsem si, že už je zase musím utírat a Roman mě začal přemlouvat, že to nevadí, že jsou zaprášený, protože to vypadá, jako by hezky obrůstaly mechem.

 

 

Recept:

Levná rychlovka Valérie Zawadské

asi 5 vařených brambor, sůl, 1 vejce, polohrubá mouka, dětská krupička, olivový olej

Postup: Brambory nastrouhejte na jemném struhadle, osolte, přidejte vejce, trochu polohrubé mouky a lžíci dětské krupičky. Zpracujte do těsta a vyválejte asi půlcentimetrovou placku. Sklenkou nebo hrníčkem vykrájejte kolečka. Na pánvi rozpalte olivový olej a placičky z obou stran krátce opečte. Přebytečný tuk z nich vysušte ubrouskem. Podávejte se zeleninovou oblohou.

     
 
  Krátklý životopis:

Valérie Zawadská se narodila 19. 9. 1958 ve Šternberku na Moravě ve znamení Panny. S životním partnerem muzikantem Romanem ”Krokusem” Křížem mají syny Jana (10) a Romana (7). Věnuje se divadlu, rozhlasu, televizi

 
     
     
 
- Linda Hradská -  
Foto: Michaela Feuereislová

>>

 
 
 
 
 
Paní domu
www.rf-hobby.cz
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

http://www.valeriezawadska.eu

 

Zavřít okno.

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.