Valérie Zawadská

 
 
 

Den otevřených dveří Českého rozhlasu.

(sobota 21.dubna 2007 od 8.00 do 18.00 hodin)

 
 

Poslední prohlídka historické budovy před obří rekonstrukcí.

 
 
 
 
 
 
Český rozhlas zve na Den otevřených dveří. Ten se koná v sobotu 21. dubna 2007 od 8.00 do 18.00 hodin. Návštěvníci při něm mají poslední možnost vidět v původní podobě studia, ve kterých tvořily slavné generace herců, hudebníků, režisérů či dirigentů. V příštích několika měsících totiž tato studia projdou obří rekonstrukcí stejně jako zbytek historické budovy. 
 
 
  Vstup na prohlídku je z Římské ulice 13, odkud jednotlivé skupiny odcházejí na zhruba hodinovou prohlídku v desetiminutových intervalech. Trasa exkurze povede nejen Studiovým domem, kde se budou moci návštěvníci seznámit s moderními vysílacími pracovišti, ale i historickou budovou Českého rozhlasu na Vinohradské ul. 12. V jejím průběhu se hosté seznámí se všemi stanicemi Českého rozhlasu, prohlédnou si Studiový dům s vysílacími pracovišti a setkají se s řadou zajímavých lidí. Budou si moci vyzkoušet, jak se točí rozhlasový pořad, nebo se seznámit s prací Nadačního fondu Českého rozhlasu.  
     
 

Hned při vstupu z Římské ulice umožní například pracovníci Českého rozhlasu Online všem čekajícím nahlédnout pod pokličku přípravy internetových přímých přenosů. Návštěvníci si zde také mohou vyzkoušet ovládání kamery umístěné v pražské zoo, která v předchozích třech měsících nepřetržitě sledovala těhotnou gorilí samici Kambu v rámci projektu Odhalení.

Během prohlídky se mohou návštěvníci těšit například na návštěvu zpravodajského newsroomu Českého rozhlasu 1 - Radiožurnál nebo na možnost seznámit se a diskutovat se zpravodaji této stanice. Své redaktory a členy motohlídek představí hostům i Zelená vlna. Zahraniční vysílání představí Český rozhlas 7 - Rádio Praha. Ten kromě jiného vzpomene krátkým filmovým dokumentem na 70 výročí vysílání stanice. Ve vysílacím studiu Českého rozhlasu Leonardo se návštěvníci seznámí s činností této digitální stanice, zaměřené na vědu, techniku, vzdělávání apod. Prohlédnou si moderní vysílací pracoviště a seznámí se s tvůrci oblíbených pořadů.

Doslova programem našlapána jsou historická vysílací studia. Například v prostorách Studia 6 si Producentské centrum Českého rozhlasu pro své hosty připravila možnost zapojit se do nahrávání pohádky se známými českými herečkami a herci (Valerie Zawadská, Miriam Kantorková, Stanislav Zindulka a Michal Zelenka). Ve Studiu 2 zase mohou hosté po celý den sledovat přípravu a živé vysílání oblíbených pořadů Českého rozhlasu 2 - Praha (např. "Výborně", "Láska za lásku", "Textempore", "Toulavé boty" a "Domino"). Český rozhlas 2 připravil pro návštěvníky také setkání s mnoha hosty rozhlasového vysílání, jakými jsou například Lucie Výborná, Jana Drbohlavová, Valerie Zawadská, Jan Přeučil, Eva Hrušková, Aleš Cibulka, Rudolf Křesťan a mnoho dalších. Ve Studiu 1 pak budou po celý den pro návštěvníky hrát mladí talentovaní klavíristé, v jejichž podání zazní díla českých i světových skladatelů.

V rámci návštěvního dne se představí i Nadační fond Českého rozhlasu se svým projektem Světluška nebo moderátor Pavel Kudrna, který jezdí po českých i moravských městech s akcí Českého rozhlasu 1 - Radiožurnál "Výlety".

Na rohu Balbínovy a Vinohradské ulice (bývalá prodejna Radioservisu) najdou návštěvníci i stanici pro mladé Český rozhlas 4 - Radio Wave. Po celý den se zde mohou účastnit živého vysílání, porovnávat jednotlivé hudební žánry a seznámit se s řadou zajímavých lidí.

Po celý den bude také pro zájemce otevřena reprezentační prodejna Českého rozhlasu. Ta je nově umístěna na druhé straně Vinohradské ulice, tedy přímo proti budově rozhlasu. S mimořádnou slevou si v nových prostorách mohou návštěvníci zakoupit knihy, MC, CD i DVD s nejrůznějšími nahrávkami hudby i mluveného slova, ale i různé propagační předměty.

U příležitosti Dne otevřených dveří Český rozhlas spustí i speciální webové stránky www.rozhlas.cz/dod. Kromě podrobného programu a aktuálních informací na něm bude možné sledovat i multimediální on-line přenosy z průběhu návštěvního dne.

Časové vstupenky na prohlídku se budou zdarma rozdávat v sobotu 21. dubna od 7.50 hodin v Římské ulici 13. Větší skupinky nebo mimopražští zájemci si je mohou předem objednat na telefonním čísle 22 155 1313.

Upozorňujeme zájemce o návštěvu Českého rozhlasu, že absolvování prohlídky vyžaduje - vzhledem k nutnému překonání cca devadesáti schodů - jistou fyzickou zdatnost.

Pro další informace kontaktujte:
PhDr. Zuzana Foglarová, Oddělení komunikace, tel.: 22 155 1324 zuzana.foglarova@rozhlas.cz

 
     
     
 

>>

 
 
 
 

Český rozhlas - www.rozhlas.cz

www.rozhlas.cz

 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

http://www.valeriezawadska.eu

 

Zavřít okno.

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.