Valérie Zawadská

 
 
 
Host Radiožurnálu.
(pátek 25.ledna 2008, Český rozhlas 1 - Radiožurnál)
 
 
 
 
Klikni pro větší obrázek v novém okně.
Hostem Dopoledního Radiožurnálu byla herečka a dabérka Valérie Zawadská. Už odmala má velmi ráda poezii. Když se, ještě v době studií na DAMU, poprvé slyšela v nahrávce, říkala si: "Tohle je strašné." Hraje v divadlech, recituje a dabuje. Zajímalo nás, jak vnímá dabování filmů a dokumentů, jaký je mezi nimi rozdíl.
 
Jeden z největších hereckých zážitků Valérie Zawadské byla
 
 

spolupráce s herečkou Alenou Vránovou v představení Jak vraždili sestru Charlie (divadlo Ungelt). V současné době hraje s Vojtou Kotkem ve hře Motýli.
Je o ní známo, že když má méně práce v divadle, hledá si ji. Podle svých slov se není třeba stydět, když jde do konkursu - podobně jako další hvězda české herecké scény Iva Janžurová.
Kromě filmových rolí namlouvá také televizní dokumenty. Naposledy o Natasche Kampusch nebo Letecké katastrofy. Ví, že její postoj musí být nezaujatý. Ne vždy se to ale daří - sama přiznává, že ji někdy režiséři musí napomínat, aby si fakta, příběhy z těchto dokumentů nebrala osobně.
Valérie Zawadská se také věnuje recitování. Mezi její nejoblíbenější básníky patří Jan Skácel, Oldřich Mikulášek, ruské básnířky, Jiří Žáček, atd.

Záznam celého rozhovoru s Valérií Zawadskou si můžete poslechnout v Rádiu na přání >>.

 
     
  Fotogalerie: >>  
     
 
   
Foto: lenka Paličková

>>

 
     
     
 
 
 
 
 
 
Český rozhlas 1 - Radiožurnál.
www.rozhlas.cz
 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

http://www.valeriezawadska.eu

 

Zavřít okno.

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.