Valérie Zawadská  
 
   Novinky
   Divadlo
   Film
   Televize
   Dabing
   Rozhlas
   Fotoalbum
   Životopis
   Kontakt
   Linky
   Zpět
   Home
 
 

 

logo V Z

Oficiální webové stránky Valérie Zawadské.

  Rozhlas:

www.rozhlas.cz

 
 
 
 
 
 
 

Vědci a herci na festivalu AFO Olomouc podebatují o budoucnosti

  www.rozhlas.cz, 10. dubna 2017  
 
Laboratoř. Klikni pro větší obrázek v novém okně.

Na přímý přenos speciálu rozhlasové Laboratoře z Divadelního sálu univerzitního centra Konvikt v sobotu 29. dubna 2017 přijaly pozvání čtyři osobnosti z vědeckého i uměleckého světa. Proberou pět vědeckých aktualit v 50 minutách.

 
 
     
 

Tentokrát na téma spojené s mottem festivalu The Future is now, tedy Budoucnost je teď. Pořad je možné v Konviktu sledovat v přímém přenosu. Diváky zveme do sálu v 9:45.

 
     
     
  Záznam pořadu na www.rozhlas.cz  
     
     
     
  Hosté pořadu:  
     
 

Valérie Zawadská
herečka
Pochází ze Šternberku na Moravě, má polské a maďarské předky. Už v dětství chodila na divadelní kroužek a vyhrávala celostátní recitační soutěž Wolkerův Prostějov. Po DAMU a angažmá v Chebu působila v Městských divadlech pražských a hostovala v řadě dalších pražských divadel. Má za sebou řadu filmových rolí, krimiseriály, komedie Snowborďáci nebo Poslední plavky. Učí jevištní řeč, umělecký přednes i herectví. Na volné noze se věnuje divadlu a poezii, pracuje pro rozhlas, televizi, film i dabing, za který má řadu cen. Jejím hlasem mluví Claudie Cardinalová ve westernu Tenkrát na západě, Sophie Lorenová a další slavné herečky.

 
     
  Valérie Zawadská. Foto: Jiří Herman. Klikni pro větší obrázek v novém okně.
  Valérie Zawadská. Foto: Jiří Herman  
     
     
 

Pavel Stopka
biolog
Má pětiletou zkušenost z Oxfordské univerzity, kde studoval chování a evoluci chování savců. Na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy se zabývá komunikací mezi hlodavci na molekulární úrovni, hlavně u myší a myšic. Působí v centru BIOCEV, každoročně organizuje středoevropskou konferenci věnovanou funkční genomice. Spolupracuje s BBC Earth. Hraje na kytaru v kapele P. S. Band, Genes & Jazz.

 
     
     
 

Petr Cígler
nanochemik, hudební skladatel
Chemik, molekulární designér, hudební skladatel a hornista. Vede tým Syntetické nanochemie AV ČR, kde s kolegy vyvíjí nová léčiva a diagnostické metody. Vědecké zkušenosti sbíral v Řezně, Štrasburku a na prestižním The Scripps Research Institute v Kalifornii. Má řadu cen, včetně Prémie Otty Wichterleho.Věnuje se mladým chemikům, připravuje pro ně chemické olympiády.

 
 

Jeho skladby se hrály v ČR, USA, Anglii, Německu a Švýcarsku. Skladba Entropic Symphony byla nominována za Českou republiku na Mezinárodní tribunu skladatelů UNESCO 2013. Rád chodí po horách, navštívil Mongolsko, Írán, Pákistán, Malajsii, Indonésii, Kyrgyzstán, Ugandu nebo Bolívii.

 
     
     
 

Igor Bareš
herec
Rodák z Olomouce. Vystudoval Střední zemědělskou školu a JAMU. Byl výraznou osobností Národního divadla v Praze i Brně, jeho nynější domovskou scénou je pražské Vinohradské divadlo. K jeho nejprestižnějším divadelním rolím patřil Tomáš Becket, Hamlet a Raskolnikov. Hrál v Hořícím keři v režii Agnieszky Hollandové, ve snímku Alice Nellis Výlet, ve filmech Krev zmizeleného nebo Fair Play. K nejoblíbenějším seriálům, ve kterých účinkoval, patří Četnické humoresky.

 
     
     
     
 
- Autor: Martina Mašková (mam) -  
- Foto: Kateřina Bittmanová, Jiří Herman -

>>

 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 

www.rozhlas.cz

 
     
     
     
     
     

http://www.valeriezawadska.eu

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K. Webmaster