Valérie Zawadská

 
 
 
Valérie Zawadská se vrací na divadelní prkna.
(server Volný.cz, čtvrtek 29. 06. 2006)
 
 
Herečka, kterou známe spíš jako dabérku, bude hrát v Divadle Palace.
 
 
 
Klikni pro větší obrázek v novém okně. Po dlouhé době bude herečka a dabérka Valérie Zawadská (47) opět vystupovat na prknech, která znamenají svět. Tentokrát v Divadle Palace, které vzniklo letos v lednu na místě Divadla Jiřího Grossmanna.  
   
 
  "Oslovil mě ředitel agentury AP-Prosper Alexej Pyško, se kterým se známe už léta, od mých patnácti, jeho sedmnácti. Potkávali jsme se na festivalech poezie. Nikdy jsme spolu na jevišti nestáli, což je možná trochu mrzuté, ovšem jsou to jen takové úvahy. Ale jsem ráda, že mě oslovil. A že jsem právě u něj mohla udělat nádhernou, pro mě krásnou, až v současnosti bych řekla mou životní roli, kterou mám v Simonově hře II. kapitola. Rozhodně všechny zvu, je to opravdu krásná věc," svěřila se Zawadská.  
     
  Divadlo Palace bude mít od října na repertoáru šest her. Valérie hraje ve dvou z nich. V Simonově II. kapitole a v Motýlech. "Když mi Lexa nabídl práci v Motýlech, dostala jsem nejdříve šok - já a hrát matku? Pak jsem pochopila, že to je skvělé, protože konečně se nemusím tvářit, že jsem neustále ta rozjuchaná třicátnice, ale že už zaplať pánbůh můžu hrát i tyhle role. Každá etapa v životě herce má nějaké svoje období - období Julií, čarodějnic, matek… Zaplať pánbůh, že ta práce je, a navíc ve společnosti skvělých kolegů a režisérů," dodala herečka.  
     
  Valérie Zawadská hrála před revolucí ve spoustě divadel. Mezi její domovské scény patřilo Severomoravské divadlo v Šumperku, Západočeské divadlo v Chebu nebo Městská divadla pražská. Nejvíce se tedy těší, že najde opět svoji domovskou scénu.  
     
  "Protože už se s kolegy v případě II. kapitoly nějakou chvíli potkáváme, přičemž Motýli měli premiéru až 6. března, tak se netěším jenom na spolupráci s nimi, ale také na pražského diváka a na to, že vlastně budu někde trošku doma. Celý život jsem byla zvyklá, že jsem někde v divadle. Ale po revoluci bylo všechno jinak, a já jsem ráda, že můžu divadlo dělat. Že to nemusí být jenom dabing nebo rozhlas. Vyzkoušela už jsem si toho hodně, ale myslím, že nejkrásnější na naší práci je setkání s divákem. Nepopsatelný okamžik, kdy my na jevišti diváka ´cítíme´ a on nás. Ten pocit se nedá nijak vyjádřit," uzavřela Zawadská.  
     
 

Valérie

 
     
  zdroj.Korzo

>>

 
 
 
 
http://web.volny.cz
 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

http://www.valeriezawadska.eu

 

Zavřít okno.

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.