Valérie Zawadská  
 
   Novinky
   Divadlo
   Film
   Televize
   Dabing
   Rozhlas
   Fotoalbum
   Životopis
   Kontakt
   Linky
   e-mail
   Zpět
   Home

 

 

logo V Z

Oficiální webové stránky Valérie Zawadské.

  Střípky:

www.praha12.cz

 
 
 
 

 

 

 

Valérie Zawadská se nestydí za svoji profesi herečky

 
www.praha12.cz, 22.3.2013  

Hostem pořadu pro seniory v Modřanském biografu ve čtvrtek 21. března byla herečka Valérie Zawadská. Zcela otevřeně a s humorem sobě vlastním se rozhovořila nejen o profesním, ale i soukromém životě.

 

Téměř zaplněný kinosál toto náležitě ocenil během hodinového setkání několikerým potleskem i salvami smíchu. V roli moderátorky se tradičně představila místostarostka Zlatuše Rybářová.

 
   

„Nelíbí se mi, když někteří novináři o mě píší, že jsem herečka a dabérka. Vždyť to je přeci nesmysl. Já jsem herečka a dabing je pouze součástí této profese. Jestliže člověk není dobrý herec, nemůže kvalitně dabovat a naopak, kdo je dobrý herec, je i dobrý dabér,“ konstatovala Valérie Zawadská. „Herectví se v žádném případě nedá naučit. Buď to v tobě je, nebo není. Já se za svoji profesi herečky nestydím, mám ji ráda.“

 
   

Diváci ocenili i to, že tato energická žena mluvila opravdu krásnou češtinou, což v současné době až tak obvyklé není; a to se týká zejména rozhlasu a televize. Už z její řeči bylo znát, že český jazyk skutečně miluje.

 
   

Vzpomínala i na své kolegy - Miroslava Moravce, který ji přivedl k dabingu, Věru Galatíkovou, Gabrielu Vránovou, Aťku Janouškovou, zpěváky Marcelu Březinovou, Boba Frídla... Někteří z nich již nejsou mezi námi.

 
   

V současnosti se Valérie Zawadská věnuje divadlu, pracuje pro rozhlas, televizi, film a v dabingu. V říjnu 2008 začala učit jevištní řeč a umělecký přednes, posléze i herectví, na Mezinárodní konzervatoři Praha v Oddělení hudebně dramatického umění a v září 2010 se stala vedoucí hereckého oddělení Mezinárodní konzervatoře Praha.

 
   

Její životní partner, s nímž má dva syny, je muzikant a v listopadu budou spolu již 20 let. „Kdysi jsem prohlásila, že se nikdy nebudu vdávat, protože nemám tolik peněz na rozvod,“ odpověděla na otázku ohledně rodinného stavu.

 
   
   
   

Foto z pořadu Modřanské otázky pro Valérii Zawadskou (Modřanský biograf, 21.3.2013)

 
 
  Herečka Valérie Zawadská a místostarostka Zlatuše Rybářová v roli moderátorky
  Herečka Valérie Zawadská a místostarostka Zlatuše Rybářová v roli moderátorky
   
  Modřanské otázky pro Valérii Zawadskou
  Modřanské otázky pro Valérii Zawadskou
   
  Valérie Zawadská
  Valérie Zawadská
   
  Valérie Zawadská
  Valérie Zawadská
   
  Květiny na závěr jako výraz poděkování
  Květiny na závěr jako výraz poděkování
   
   
  - Zodpovídá: ÚMČ Praha 12 -
 

- Vytvořeno / změněno: 22.3.2013 / 26.3.2013 -

>>

 
   
   
   
   
   
   
   

www.praha12.cz

 
 
 
 
 
 

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.