Valérie Zawadská  
 
   Novinky
   Divadlo
   Film
   Televize
   Dabing
   Rozhlas
   Fotoalbum
   Životopis
   Kontakt
   Linky
   Zpět
   Home
 
 

 

logo V Z

Oficiální webové stránky Valérie Zawadské.

  Rozhlas:

www.rozhlas.cz

 
 
 
 
 
 
 

Rozhlasová Laboratoř II, beseda vědců a herců v Plzni již tuto sobotu

 
  www.rozhlas.cz, 7. listopadu 2016  
 
Laboratoř. Klikni pro větší obrázek v novém okně.

V sobotu 12. listopadu odvysílá Český rozhlas Plus přímý přenos pořadu Laboratoř z Techmania Science Centra v Plzni. Vědci a herci v něm v padesáti minutách podebatují o pěti vědeckých aktualitách.

 
 
     
 

KDE a KDY se akce koná? Plzeň, Techmania Science Centrum, sobota 12. listopadu 2016, 10:00 hodin

 
     
 

Na jevišti se představí Fatima Cvrčková, rostlinná fyzioložka, zoolog Pavel Stopka, herec Kajetán Písařovic a herečka Valérie Zawadská. Pořad začne pár minut po 10. hodině, po zprávách, diváci jsou zváni do sálu v 9:45 hodin. Vstup je zdarma.

 
     
  Záznam pořadu na www.rozhlas.cz  
     
     
  Hosté pořadu:  
     
 

Valérie Zawadská
herečka, dabérka

Pochází ze Šternberku na Moravě, má polské a maďarské předky. Už v dětství chodila na divadelní kroužek a vyhrávala celostátní recitační soutěž Wolkerův Prostějov. Po DAMU a angažmá v Chebu působila v Městských divadlech pražských a hostovala v dalších pražských divadlech. Má za sebou řadu filmových rolí, včetně krimiseriálů komedií Snowboarďáci nebo Poslední plavky. Učí jevištní řeč, umělecký přednes i herectví. Na volné noze dál věnuje divadlu a poezii, pracuje pro rozhlas, televizi, film i dabing, za který má řadu cen. Jejím hlasem mluví Claudie Cardinalová ve westernu Tenkrát na západě, Sophie Lorenová a další slavné herečky.

 
     
  Valérie Zawadská. Foto:  Rostislav Taud. Klikni pro větší obrázek v novém okně.
     
     
 

Fatima Cvrčková
rostlinná fyzioložka

Vystudovala molekulární biologii a genetiku. Je docentkou na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, kde učí a bádá v oboru buněčné biologie rostlin, během studií se věnovala kvasinkám. V 90. letech pracovala v Ústavu molekulární patologie ve Vídni, kde nahlédla do zákulisí farmaceutického výzkumu. Působila v redakční radě časopisu Vesmír i v řadě akademických grémií, zvládla ale také vedení bytového družstva.


Pavel Stopka
zoolog

Má pětiletou zkušenost z Oxfordské univerzity, kde studoval chování a evoluci chování savců. Na Přírodovědecké fakultě University Karlovy se zabývá komunikací mezi hlodavci na molekulární úrovni, hlavně u myší a myšic. Působí v centru BIOCEV, každoročně organizuje středoevropskou konferenci věnovanou funkční genomice. Spolupracuje s BBC Earth. Hraje na kytaru v kapele P.S. Band, Genes & Jazz.


Kajetán Písařovic
herec

Má rád Rozhlas a rozhlasové hry. Jeho tvář je známá z filmů o Janu Husovi nebo ze seriálu Cyril a Metoděj. Poznal ostravské Divadlo Petra Bezruče a tamní Divadlo loutek, hrál ale také na polské i české scéně Těšínského divadla, mluví polsky, anglicky i česky. Pestrost života dokládají jména dalších scén, kterými prošel, jako je Švandovo divadlo, Divadlo Na zábradlí, Divadlo Neklid, Chemické divadlo nebo Tygr v tísni. Rád pije kávu a fotí.

 
     
     
     
 
- Autor: Martina Mašková (mam) -  
- Foto: Kateřina Bittmanová, Rostislav Taud -

>>

 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 

www.rozhlas.cz

 
     
     
     
     
     

http://www.valeriezawadska.eu

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K. Webmaster